Arhiva

Čemu provala?

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Stan Dragana Vlahovića, novinara lista “Politika”, obijen je u utorak između 19 i 21 čas. Provalnici, njih nekoliko, kako je saopštila policija, ciglom su razbili prozor i tako upali u stan koji se nalazi u prizemlju zgrade u kojoj stanuje Vlahović.

“I pored nereda koji su ostavili, iz stana nije odneto ništa od dragocenosti”, kaže za NIN novinar “Politike”, inače autor knjige “Demokratska pljačka Srbije”.

“U stanu je bilo novca i neki zlatni nakit koji pripada mojoj majci i koji su nesmetano mogli da uzmu. Policija mi je saopštila da metod upada liči na opomenu, pa ako su hteli da me zaplaše zbog nečeg što radim ili pišem, mogli su ostaviti poruku. Ovakva vrsta divljaštva i maltretiranja moje porodice neprimereni je način zastrašivanja. Nisam primetio da bilo šta od moje obimne dokumentacije nedostaje, mada ja imam fotokopije tih dokumenata na nekoliko lokacija”, kaže Vlahović.

Udruženje novinara Srbije reagovalo je i ovim povodom i saopštilo da apeluje na policiju da što hitnije utvrdi sve okolnosti provale u stan novinara “Politike”.