Arhiva

Selektor iz kopački

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Miroslav Đukić, nekadašnji igrač Rada, La Korunje i Valensije i državni reprezentativac, postavljen je na mesto selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije. Đukić, koji je kao igrač nastupao na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom 2000. sada će biti u prilici da odvede “mlade nade” na Evropsko prvenstvo u Holandiju 2007. Miroslav Đukić za NIN kaže:

“To je za mene veliki izazov, ali i obaveza. Daću sve od sebe da sa ovim momcima uradimo sve što je u našoj moći kako bismo postigli zacrtani cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo 2007. godine.

Planiram da ekipi, koja je igrala polufinale ove godine, pored individualnog kvaliteta, pridodam i neke stvari, odgovornost i agresivnost u igri. Obećavam veliki rad i nadam se da ćemo za ovaj kratak period, koji imamo pred sobom, to uspeti da uradimo.”

Đukić je po završetku igračke karijere radio kao direktor za mlađe kategorije Valensije. Ovo će mu biti prvi trenerski posao.

“Veoma sam zahvalan FSS i Terziću koji su imali poverenja u mene da preuzmem vođenje mlade reprezentacije. Zvali su me i izneli mišljenje da sam ja najbolji za taj posao.”

Mlada reprezentacija u prethodna dva ciklusa imala je odlične rezultate, jedno finale i jedno polufinale.

“Obećavamo da će učiniti sve što je u našoj moći da ponovimo te rezultate, a to je sve što se danas u fudbalu uopšte i može obećati”, završava Đukić.