Arhiva

A Kurir na meti

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Nakon incidenta ispred zgrade televizije B92 po završetku “Utiska nedelje”, predstavnici Nezavisnog udruženja novinara i nevladine organizacije predvođene JUKOM-om optužili su dnevni list Kurir “da poziva na linč neistomišljenika i direktno ugrožavanje života ličnosti koje deluju na javnoj sceni Srbije”.

U Kuriru je, naime, već u ponedeljak Siniša Vučinić, predsednik Srpske partije socijalista, kazao da jedna strana uticajna obaveštajna služba sprema ubistvo tri predsednice nevladinih organizacija – Nataše Kandić, Sonje Biserko i Biljane Kovačević-Vučo.

Istim povodom je predsednica JUKOM-a, Kovačević-Vučo deleći mišljenje Nataše Kandić da se protiv njih vodi medijska kampanja jer su “neistomišljenici”, zapretila da će zajedno sa Kurirom “uništiti” autorku Utiska nedelje, NIN i Politiku.

Jovica Krtinić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Kurira, kaže da ga reakcija pomenutih predstavnica nevladinog sektora ne iznenađuje “jer one na tome grade svoju karijeru”.

- NJihov je zadatak da prave dramu tamo gde je nema otvarajući stalno pitanje zatvorenosti medija, što im tako dobro dođe da svojim mentorima kažu kako su ovde ugrožena ljudska prava i opravdaju račune. Na isti način i iz istog razloga one prave priče o tome kako smo instrumenti nekih tajnih centara. A na te pretnje uništavanjem mogu samo da kažem da je to baš tako kako je i sama gospođa Kovačević-Vučo rekla: kao kad komarac preti krokodilu, kaže Krtinić.