Arhiva

Poraz i posledice

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Poraz fudbalera Partizana u poslednjem kolu prvenstva Srbije na svom terenu od OFK Beograda ponovo je otvorio priču o neregularnostima u našem fudbalu. Naime, trener Partizana Miodrag Ješić tvrdi da je sudija Milenko Vukadinović masakrirao njegov tim, i to po nalogu predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića. Inače, na pomenutoj utakmici Vukadinović je isključio dva igrača Partizana, ali je pri tom propustio da isključi i trećeg, golmana Ivicu Kralja koji za pogibeljan start nad Novakovićem u svom šesnaestercu nije ni opomenut.

Baš to govori da je sve planirano. Da je Vukadinović zaista sudio po savesti, isključio bi tada i Kralja i verovatno još nekog našeg igrača. Ali, on je tada već bio završio posao, kaže Miodrag Ješić za NIN.
Zanimljivo je da trener crno-belih kaže da je očekivao ovakvo suđenje. Zato što se, kako kaže, u našoj ligi manjendash;više zna ko je čiji sudija, a i zato što je na to uoči utakmice bio upozoren i od direktora Partizana Nenada Bjekovića!?
Direktor Bjeković mi je rekao da može da bude svašta i da pokušam da ne prenosim nervozu na igrače. Ali, ja nisam mogao da izdržim. Jednostavno, takav sam čovek, ne mogu da gledam nepravdu i da ćutim. Posle poraza u Novom Sadu priznao sam poraz, sad ne mogu jer nismo izgubili već smo pokradeni.
Konačno, Ješić kaže da je sada potpuno jasno da je prvenstvo neregularno i da je bdquo;nemoguće da sudije slučajno greše u korist Crvene zvezde a na štetu Partizana. Kad kažem da je naš rival pobedio Smederevo golom iz nepostojećeg penala, Terzić kaže da ne treba da komentarišem druge klubove; kad komentarišem to što mene pokradu, on kaže da sam nevaspitan. E, pa ja ne pristajem da nabijam glavu u pesak i ćutim, kaže Ješić.