Arhiva

Zadovoljni Srbijom

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Prošlog petka u Beograd je na nekoliko sati doputovao R. Dejvid Huver (R. David Hoover), predsedavajući, predsednik CEO američke Bol korporacije, jednog od vodećih svetskih proizvođača limenki, ali i visokosofisticirane svemirske tehnologije, u čemu blisko sarađuje sa NASA. Svoj kratki boravak u Beogradu Dejvid Huver proveo je u Vladi Srbije, gde se sastao sa premijerom Vojislavom Koštunicom i ministrima iz njegovog kabineta, i u Bolovoj fabrici na Novosadskom putu u Beogradu; fabrika, inače, ovih dana obeležava svoju prvu godišnjicu. Kako je NIN već pisao, reč je o najvećoj dosadašnjoj grinfild investiciji u Srbiji, sa uloženih 75 miliona dolara.

U kraćem razgovoru s novinarom NIN-a, pošto je video naslovnu stranu našeg prošlonedeljnog broja (Slobodan Radovanović, specijalni tužilac za organizovani kriminal: Hapsićemo nedodirljive), g. Huver se raspitivao o rezultatima koje je država dosad postigla u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. “Izuzetno smo zadovoljni što se u Srbiji nismo suočili sa problemom korupcije, iako smo imali izvesnih strahova u tom pogledu”, kazao je predsednik Bol korporacije, izrazivši zadovoljstvo susretom sa čelnicima srpske vlade koji se “jako trude da načine napredak”.

“Naše poslovanje u Srbiji predstavlja jedno veoma pozitivno iskustvo, zbog čega i planiramo da proširimo proizvodnju u fabrici u Beogradu. To je, uostalom, i zahtev našeg tržišta, koje u centralnoj i istočnoj Evropi u ovoj godini beleži veliki rast.

O našem poslovanju u Srbiji razgovarali smo sa poslovnim ljudima koji takođe razmišljaju da dođu ovamo. Objasnili smo im da se stvari ovde kreću dobrim tokom, i da očekujemo još veći napredak. Ovo nije samo naš zaključak – kako smo obavešteni, za samo godinu dana popeli ste se za 27 mesta na listi zemalja u pogledu uslova poslovanja, što je izvanredan uspeh”, rekao je za NIN R. Dejvid Huver.