Arhiva

Izvinjenje

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

U nedavno objavljenom intervjuu sa generalom Markom Lugonjom došlo je do tehničke greške. Neka pitanja su preformulisana kao odgovori, a odgovori kao pitanja. Ovaj deo intervjua treba da glasi ovako:

Javnost je pomalo skeptična prema hapšenju osumnjičenih kao metodu da se stigne do Mladića...

-Kada uhapsite nekoga sa sumnjom da je pomogao u skrivanju nekog optuženog, i to pod obrazloženjem da želite da ga sprečite da nastavlja da pruža pomoć „osumnjičenom za zločine u periodu posle činjenja dela”, vi ga automatski markirate. Da li mislite da će mu se onaj ko beži ponovo javiti i zatražiti pomoć?

Osim što javnost ima sumnje u pogledu svrsishodnosti hapšenja jataka, nije retkost čuti i da Mladića ili kriju ili sprečavaju u predaji strane obaveštajne službe. I svi se pozivaju na slučajeve francuskih pilota, Srebrenice, na Dejton...

-Meni zaista nije poznato da strane obaveštajne službe imaju ili su imale bilo kakve kontakte sa Mladićem, naročito nakon podizanja poternice. Sumnjam da on ima tu vrstu pomoći. Mislim i da priča sa Francuzima nema veze sa istinom, jer mi nije poznato da je prilikom predaje francuskih pilota bilo šta takvo dogovoreno.

Izvinjavamo se gospodinu Lugonji i čitaocima NIN-a zbog greške.