Magazin

Francuz izgubljenog psa posle godinu dana pronašao čak u Srbiji: Jedan poziv je promenio sve

RTS | 15. april 2024 | 12:41
Francuz izgubljenog psa posle godinu dana pronašao čak u Srbiji: Jedan poziv je promenio sve
DRUŠTVENE MREŽE / Facebook

Početkom prošle godine, Remi i Raika su iz Francuske krenuli biciklom na put po Evropi. Nakon što su u Grčkoj Raiku napali drugi psi, gubi joj se svaki trag. Njen vlasnik je mesecima bezuspešno pokušavao da je nađe, a onda je jedan poziv promenio sve. Raika je pronađena u privatnom prihvatilištu u Loznici.

„Bili smo iznenađeni oboje kada smo se ugledali, ali mi je brzo prišla i poljubila me. Ne mogu da vam opišem ovaj osećaj. Nikada nisam izgubio nadu da ću je pronaći“, priča Remi Dargere iz Francuske.

Raiku su slučajno pronašli članovi lozničkih udruženja za brigu o psima, a posle tri meseca kao lutalica bila je spremna za udomljavanje. Neuobičajen broj na njenom čipu podstakao je vlasnicu prihvatilišta da istražuje.

„Automatski kako sam otkucala njen broj čipa izleteo je oglas u kojem se ona traži, to je bila njena slika sa kačketom, sa svojim gazdom. Onda sam uzela da nazovem tog nekog potencijalnog gazdu i javio se Remi. Slali smo slike i tako dalje, shvatili da je to ona i on je odlučio da dođe po svog psa“, objašnjava Danijela Vujanić iz Udruženja „Beba Alts“ iz Loznice.

"Tražio bih je dok sam živ"

„Tražio sam je po Grčkoj mesec dana i onda sam shvatio ako je živa, da nije tu, da mora biti negde dalje, zato sam postavio oglas na društvene mreže. Raika je za mene član porodice, a ne samo pas, tražio bih je dok sam živ“, kaže Remi.

Izreka kaže: „Dokle god ima pasa na ovom svetu imamo razloga da verujemo u čuda“. U Remijevoj i Raikinoj priči čudo se zaista i desilo.