Arhiva

Kad Srbi driblaju

Dragan Jovanović | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 1. april 2015 | 21:24
Kad Srbi driblaju


Treba li mnogo da obrazlažem zašto, pod hitno, treba zabraniti da se igra fudbal u Srbiji!? Dobro, znam, nije mi dobar tajming. Jer je ISIS, prošle nedelje, zabranio omladini gledanje fudbalskih utakmica i uživo i na televiziji! Devedeset šiba po guzici, pa izvoli, gledaj Evroligu! Ali, majke mi, iza mog zalaganja za zabranu srpskog fudbala nema nikakvog šerijatskog motiva. Uostalom, nije li, onomad, Margaret Tačer zabranila loptanje u kolevci fudbala, tamo na Ostrvu?

Bez šale, vredeli bi nam britanski saveti, a tu nam je i Toni Bler. Pogotovo, što je premijer javno priznao da ne može da izađe na kraj sa srpskim fudbalom. Dobro, dok traje zabrana srpskog fudbala, mogla bi da se ugovore i neka gostovanja: mogao bi Čelzi u Beograd, a ovi naši da idu tamo, mislim, da im čiste kopačke. Zašto da ne? Tako se počinje! Zar, ovde, u Nemanjinoj 11, ne glancaju, svakog jutra, cipele Blerovom reprezentativnom timu?!

Elem, za početak, trebalo bi raspustiti reprezentaciju! Tim, šatro, orlovima, a u stvari tetoviranim strinama, koje se čuvaju za strane klubove, treba dati, odmah, šut kartu! Šta, bre, oni glumataju; pola njih ne zna pošteno da šutne fuzbal, pola ne zna ili neće da peva himnu!? Da li bi to moglo u Blerovoj domovini?! A, šta sa klubovima? Sve ih prodati! Za početak, neka Partizan kupi Vučela! Mada Vučela za fudbal ima dve leve noge, ali zato zna, moj bajo, da igra kozaračko kolo! Ah, kako su, davne 68. godine, Vučela i Vuk zaigrali kozaračko ispred Pravnog u Beogradu! Čim im je drug Tito obećao bolju menzu, izdadoše, bre, revoluciju za bečku šniclu!

A šta sa lovom od prodatih klubova? Kako šta!? Tu lovu, odmah, skrljati u smederevsku Železaru da nam se uloženo vrati na kukovo leto! To će, kladim se, i Bler podržati!
K. G. Jungu, mom guruu iz Švice, vidim, sve ovo, ide na živce: Mani se fudbala! Vidiš li kako Dačić dribla? Kako proigrava dupli pas sa Palmom! Kao Palma, šatro, tebe podržava da se traži ratna odšteta za Milosrdnog anđela, a ovamo naš šef OEBS-a potpisuje da NATO trupe mogu da prolaze kroz Srbiju?! Pa, što onda i Hitlera niste pustili do Soluna, nego ste ga iznervirali da vas izbombarduje, i, to na Uskrs! I, pusti ti Čehe, predriblaće oni i natovce na svom bunjištu. Seti se samo Vaclava Havela kome ste u Ateljeu 212 igrali zabranjene drame, a on, posle kao šef države, tražio bombardovanje Srbije. To je dribler, bato! A vi, Srbi ćete driblajući same sebe, autogol dati! I to petom, i, naravno, u devedesetoj minuti...
Na Đermu kupim Bilji bosiljak u saksijici, da ga rasadi na terasi. A u Gročanskoj me sačekuje moja Crna, po kontejneru je vršljala: U pravi si, srpski fudbal treba zabraniti! Jer, ko zna šta nas čeka u Tirani?! Može, bre, zbog jedne pišljive utakmice da izbije Treći svetski rat, a mi još ratnu odštetu od Obame nismo naplatili!