Arhiva

Otvoren novi pogon za proizvodnju ampula

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 24. jun 2015 | 20:56
Otvoren novi pogon za proizvodnju ampula


Novim fabričkim pogonom za proizvodnju ampula vrednim 4,37 miliona evra Hemofarm je proslavio pet i po decenija uspešnog poslovanja. U novom pogonu, u fabrici u Vršcu, radiće 50 ljudi, a čitav proces proizvodnje, od pripreme rastvora i punjenja ampula do pakovanja, odvijaće se u prostoru od 600 m2.
Očekivani obim proizvodnje u ovoj godini je 25 miliona ampula, a za narednu godinu plan je 60 miliona. Proizvodi će se izvoziti u Rusiju, EU, Irak, Libiju, zemlje Zapadnog Balkana, a pre svega proizvodiće se za Srbiju.

Štada je od 2006. u Hemofarm uložila više od 150 miliona evra, a ove godine planiramo dodatna 22 miliona. Ovo je jedan od primera partnerskog odnosa države i privrede koji imaju isti cilj, a to je dobrobit društva rekao je prilikom obilaska pogona Ronald Siliger, generalni direktor Hemofarma.

Povodom jubileja Hemofarma novi pogon ampula obišao je Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, u pratnji Hajnca Vilhelma, ambasadora Nemačke u Srbiji.
Za Hemofarm će u godini jubileja najveći izazov biti obaranje sopstvene rekordne proizvodnje iz 2014. od 4 milijarde tableta i kapsula i 200 miliona pakovanja.
Hemofarm je inače već duži niz godina najveći izvoznik lekova i jedan od najvećih izvoznika u zemlji. Kvalitetne, efikasne, bezbedne a dostupne farmaceutske proizvode izvozi u 38 zemalja sveta. Zaslugom više od 2.500 zaposlenih Hemofarm je u prvoj polovini ove godine dobio i nekoliko značajnih priznanja.