Arhiva

Za bezbednu hranu

A. E. | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 1. jul 2015 | 19:26
Za bezbednu hranu


Potpisivanje Protokola predstavlja značajan korak u komunikaciji u kriznim situacijama u oblasti bezbednosti hrane kao i unapređenje saradnje privatnog i javnog sektora. Ministarka je zahvalila i Udruženju proizvođača mleka što je prepoznalo važnost dobre saradnje i komunikacije sa ministarstvom. Svuda u svetu se povremeno javljaju krizne situacije kada se radi o bezbednosti hrane, a posebno osetljivi sektori su mleko i meso, pa je veoma važno da informacije koje idu prema našim građanima budu tačne, pravovremene, jer nedovoljna komunikacija dovodi do zbunjenosti, često i do panike, uzrokuju milionske gubitke za privredu Srbije, rekla je ministarka Bošković.

Predsednik Udruženja proizvođača mleka Srbije LJubiša Jovanović rekao je da potpisivanje Protokola predstavlja iskorak u komunikaciji između privatnog i javnog sektora.
Koordinator FAO-EBRD projekata u Srbiji Miloš Milovanović izjavio je da je Srbija rekorder u broju projekata i njihovoj implementaciji u svim zemljama u kojima EBRD funkcioniše.