Arhiva

Jovanu Zivlaku „Vasko Popa“

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 29. jul 2015 | 20:43
Jovanu Zivlaku „Vasko Popa“


Hemofarm Fondacija je darodavac nagrade od 1995. godine, od kad je nagrada ustanovljena, u znak poštovanja i sećanja na poznatog pesnika.

U najuži izbor ušlo je pet zbirki presama, a stručni žiri, koji su činili Milovan Vitezović, Duško Novaković i Dragan Jovanović Danilov, nagradu je jednoglasno dodelio Jovanu Zivlaku.
Počastvovan sam jer sam dobio nagradu koja nosi ime našeg velikog pesnika Vaska Pope. Ovo je prilika i za susret sa onima koji će, jedinstvenoj vatri pesništva Vaska Pope, dodavati iskre koje će očuvati strast i telo umetnosti - istakao je dobitnik nagrade Jovan Zivlak.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog dela koju dodeljuju Fondacija Hemofarm, Skupština opštine Vršac i Agencija Đorđević.
Čast mi je da u ime Hemofarm fondacije uručim priznanje pesniku koji je već sada deo antologije srpske poezije i koji je za života postao deo naučnoistraživačkih radova - izjavila je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije i dodala da je Fondacija od osnivanja, pre 22 godine, upravo kulturu izdvojila kao jedan od fokusa svog delovanja.