Arhiva

Neurološkoj klinici KCS donirani kreveti

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00 >> 25. novembar 2015 | 19:54
Neurološkoj klinici KCS donirani kreveti


Prof. dr LJiljana Beslać Bumbaširević, načelnica odeljenja Urgentne neurologije, istakla je da su kreveti bili u lošem stanju.
Na Klinici se godišnje pregleda više od 60.000 pacijenata sa raznim neurološkim problemima i njima je neophodno obezbediti što bolje uslove za odmor i oporavak. Zahvaljujući donaciji, na Klinici sada imamo više funkcionalnih kreveta, predviđenih za intenzivnu negu bolesnika koji zahtevaju stalan nadzor. Kreveti se podešavaju prema potrebama pacijenta rekla je prof. dr Bumbaširević.

Ova donacija je nastavak nacionalne kampanje Hemofarm fondacije Svim srcem koja je od oktobra 2014. donirala aparate i opremu za 18 zdravstvenih ustanova u Beogradu i Srbiji. Klinikama za pulmologiju, neurologiju, urgentnu kardiologiju i Dečjem očnom odeljenju u okviru KCS-a uručila je medicinsku opremu vrednu više od 12 miliona dinara.

Kroz partnerski odnos nastojimo da unapredimo ono što nam je najvrednije, a to je zdravlje svih nas. Reagujemo u najbržem roku, jer osim kupovine aparata podjednako su nam važni i uslovi boravka u bolnicama - rekla je Suzana Đorđević, direktorka Fondacije Hemofarm.